Hoe komt je aan de naam?

Geschreven door Angelique

26 mei 2022

De laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag; “Hoe kom je nou op Kantoor Hippie?” en ik moet je zeggen dat is eigenlijk een best grappig verhaal en daarvoor moeten we een paar terug in de tijd.

Proefwonen in het Ecodorp

Het is augustus 2020 we wonen dan nog in Italie maar ik ben voor een weekje alleen in Nederland om te “proef wonen” in het Ecodorp Boekel waar wij graag naar toe wilde verhuizen. Ze zijn daar op dat moment druk aan het bouwen aan de huizen en daarvoor zijn er ook een aantal vrijwilligers aanwezig die helpen met bouwen. Gewoon mensen met tijd en ruimte die het Ecodorp een warm hart toe dragen en die graag hun steentje bijdragen aan de opbouw van het dorp. Een van die vrijwilligers was Iris, een jonge vrolijke hardwerkende meid waar ik het ontzettend goed mee kon vinden en veel mee heb gelachen.

Genieten van de gezelligheid

In de avonden, na het werk was altijd een grote gezellige bende in het gemeenschapshuis en er werd gezamenlijk gekookt en gegeten en omdat ik er alleen was (zonder Martijn en de kinderen) at ik graag met de pot mee. Dat betekende samen koken, samen afwassen en opruimen.

En op één van die avonden waren we een afwas van 20 personen aan het wegwerken, Iris en ik, en we kwamen zo in gesprek. Ik vroeg haar wat zij graag zou willen in de toekomst. Ze vertelde dat ze een studie beeldend therapeut had gedaan en dat ze droomde van een prachtige locatie waar ze mensen met een hulpvraag kon ontvangen en verderop weg helpen. Prachtige droom vond ik het en ik wist ook zeker dat het haar zou gaan lukken.

Hoe leg je nou uit wat een VA is?

En toen vroeg ze natuurlijk de vraag terug. En jij dan? Want ben jij van plan als jullie Italië achter je hebben gelaten. Ik vertelde dat ik sinds Juni de VA-school was gaan doen en dat ik van plan was om VA te worden. (Toe wist ik nog niet, wat ik nu weet dat het een andere wending zou gaan krijgen, maar dat ter zijde). Dus ik vertelde dat ik VA zou worden.

Ze keek me een beetje waterig aan en vroeg me direct een VA wat is dat?
Ik probeerde haar uit te leggen dat het Personal Assistent in de Virtuele wereld was en dat je het zo breed kon invullen als dat je het zelf zou willen. Ik dacht (toen der tijd) aan bij voorbeeld de boekhouding voor iemand doen want dat had ik bij Piazza Pinokkio ook met plezier gedaan of de social marketing want dat was m’n andere passie.

En daar gebeurde het….

Na mijn uitleg leek het erop dat Iris me begreep en ze vertelde dat ze daar laatst met een vriendin ook al overgehad had want als zij haar locatie en bedrijf kon gaan starten zou ze zeker een of andere kantoorhippie nodig hebben om dingen als boekhouding enzo voor haar te doen want daar was ze echt niet goed in. Ik moest hard lachen om haar vertaling maar ik maakte ook een sprongetje want ik hoorde haar kantoorhippie zeggen en ik wist het meteen dat is mijn nieuwe bedrijfsnaam! Fantastisch!
Iris keek mij wat verbaasd aan of ik echt serieus was? Ja zeker! Dit ga ik doen. Tot op de dag van vandaag ben ik dankbaar dat ik Iris heb ontmoet en dat ik zo aan mijn bedrijfsnaam ben gekomen.

Heb jij een kantoorhippie nodig?

Ruim twee jaar verder is Kantoor Hippie nog steeds aan het groeien en ontwikkelen en inmiddels heb ik me gespecialiseerd in klantcontact bij online-ondernemingen. Ik help de online-ondernemers heel graag met het aangaan en onderhouden van een waardevolle, verbindende en duurzame klant-relatie. Ik bouw zelf ook graag aan een mooie relatie met mijn klant; de online-ondernemer en zij met hun klant(en)!

Denk je nu – dat is nu nét wat ik zoek? Of ben je nieuwsgierig geworden wat dat dan is wat ik voor je kan betekenen…
Laten we even connecten in de online wereld?
Dit is mijn agenda & hopelijk zit er een momentje voor je bij.
Zien we elkaar dan? Leuk!

PS. Misschien nog wel leuk om te vertellen.
Iris heeft ook haar droom kunnen verwezenlijken in Zeewolde neem maar eens ’n kijkje op www.grootinhetklein.nl

Ook leuk om te lezen…

Zie jij je klant?

Zie jij je klant?

Klantenservice en klantcontact krijgen een steeds belangrijkere rol in de marketing. Want sinds we in Coronatijd...

Het afscheid was pittig!

Het afscheid was pittig!

Afscheid nemen bestaat niet - zingt Marco Borsato - je gaat wel weg maar verlaat mij niet.Ik heb op 9 november 2021...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.